Отложиха делото на организатора на протестите в Дупница, викат на разпит полицая, съставил акта

DenNews.bg
29.01.2019
размер на текста:

 Делото срещу наказателното постановление на организатора на протестите в Дупница Николай Панев бе отложено и насрочено за 14-и март заради липса на достатъчно доказателства. Съдия Маргарита Алексова призова за следващото заседание полицая Георги Ушатов, съставил акта на Панев, както и свидетеля Милен Доганджиев, подписал се вместо него заради отказ да го получи.

На днешното първо заседание, което е по първото от поредицата четири дела срещу участник в протестита в Дупница бяха разпитани трима свидетели- двама от страна на Панев, и полицай, дошъл вместо съставителя на акта Георги Аргиров. Свидетелите на Панев бяха категорични, че той не е участвал в блокадата на Е-79, заради което е съставен и акта и последвалото наказателно постановление. И Красимира Тодорова, и Красимир Дойчинов обясниха, че Николай Панев е приръствал за кратко на Барикадите, след което е повел автопохода по улиците на Дупница, след което се е оттеглил. Полицаят от сектор Охранителна полиция в Дупница Милен Доганджиев обясни пред съдията, че директорът на полицията в Дупница Борислав Динев е отправил устна заповед протестиращите да се оттеглят, като сред тях е бил и Николай Панев.

Защитикът на Николай Панев адвокат Светлозар Тричков попита полицай Доганджиев дали е снета самоличност на Панев и дали му е изискан документ при отправянето на устното разпореждане, като отговорът бе, че такова действие не е извършвано. Панев бил видян на видеото, заснето от полицаи и прегледано няколко дни по-късно в полицейското управление в Дупница.„

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети