Арестуваха куриер на телефонни измамници, действали в Кюстендилска област

DenNews.bg
29.01.2019
размер на текста:

 Кюстендилски криминалисти арестуваха 34-годишен посредник в осъществяването на телефонни измами. Задържаният е от с. Коняво, при последвалата работа е признал че това е за него четвърти случай, в който извършва куриерска дейност. Той публикувал телефона си в интернет, като търсещ работа. Така бил нает за дейността. Взетите от указани по телефона места пакети, съдържащи пари и ценности, носел в столицата и ги оставял на различни места, посочени от телефонния му наставник.
Вчерашната жертва е 72-годишен кюстендилец. Той бил въведен в заблуждение, че оказва помощ на полицията за залавяне на престъпници. При получаване на обаждането от престъпниците им съобщил, че има само 2000 евро. Обещал да остави пакета с парите на посоченото от тях място – паркинг в центъра на града. Докато се приготвя, се усъмнил, че може да стане жертва, обадил се в полицията. Последвали незабавни действия и служителите задържали посредника в момента на вземане на плика. Задържаният е признал, че за тази си дейност получавал по 200 лв. хонорар.
По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

ПАК НАПОМНЯМЕ: Каквото и да ви съобщят по телефона, щом става дума за пари, бъдете сигурни, че ги давате на измамници. Полицията не съветва гражданите да се разделят със спестяванията си, за да си върши работата! Помислете, преди да дадете спестените си с много труд и лишения пари! Ако ви се обадят по телефона и става дума запари, не давайте! Звънете на тел. 112 – той се избира без код.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети