Започва съдебната битка на водача на протестите срещу скъпите горива в Дупница

DenNews.bg
29.01.2019
размер на текста:

Организаторът на протести срещу скъпите горива в Дупница Николай Панев очаква в този момент да започне делото, с което той атакува наказателното постановление с глоба от 500 лв., наложено му от шефа на РУ-Дупница Борислав Динев.
Пред залата в Районен съд-Дупница освен Панев са и защитникът му адвокат Светозар Тричков и свидетели.
Припомняме, че в наказателното постановление е записано, че „на 11 ноември 2018 г., като е стоял на пътното платно на главен път Е-79, в района на пътен възел „Байкал“ е препятствал движението по пътя и не е изпълнил издаденото му устно разпореждане от полицейски орган. С действията си лицето всячески пречи на служителите да изпълнят задълженията си по служба“.

Припомняме, че за неизпълнени полицейски разпореждания по време на протестите и блокадата на Е-79 служители на РУ Дупница съставиха 8 акта на участници и 8 предупредителни протокола.
Припомняме, че организаторите на протеста бяха заявили предварително датата и часа на протеста- 11.30 часа на 11 ноември, но без да уточнят на кой разклон ще се съберат протестиращите. Протестът прерасна в затваряне на движението по ГП Е 79 – в района на пътен възел „Байкал“, за времето от 11.30 до 18.00 ч. По време на протеста бе осигурен от служителите на реда алтернативен маршрут по АМ „Струма“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети