Ники Желязков: Залата в Дупница е прекрасна, публиката винаги е на ръба

DenNews.bg
28.01.2019
размер на текста:

Ласкави думи за Спортната зала в Дупница каза бившият волейболен национал, сега треньор на шампиона Нефтохимик – Николай Желязков. Неговият нов тим игра в петък срещу Марек Юнион-Ивкони и спечели трудна победа с 3:2, а Желязков бе впечатлен от съоръжението.

„За първи път влизам в залата след ремонта и мога да кажа, че това е страхотна зала. Наистина е удоволствие да се играе волейбол в нея, има отлични условия. Феновете в Дупница винаги са били такива – на ръба на феърплея. Смятам обаче, че е по-добре да бъдат от страната откъм феърплея, отколкото от другата. Не са нужни подвиквания от по-грозен тип“, сподели Желязков, който се присъедини към Нефтохимик буквално 2 часа преди началото на самата среща в Дупница. Това наложи и в ролята на треньор да влезе либерото и изпълнителен директор Теодор Салпаров. „Да, до мача с Марек аз готвих отбора. На Ники Желязков обясних накратко чисто тактически как играе противникът. Той пое нещата и го поздравявам, че измина 1000 км след само 3 часа сън, за да дойде да ни помогне. Що се отнася до мача, играхме на предела на възможностите си, защото знаем, че в Дупница никога не е лесно да се играе. Тук много отбори са падали, включително и нашият. Хубавото е, че победихме, макар и с 3:2. Поздравявам Марек, че се върнаха от 0:2 и вкараха мача в тайбрек“, коментира Теди Салпаров.

„Явно все още нямаме нужната класа да държим постоянство в играта. Подценихме леките моменти и това даде победата на опитния тим на Бургас. Но ние се борим, усъвършестваме се и се надявам в най-близко бъдеще да берем плодовете“, пък бе коментарът на треньора на Марек Юнион-Ивкони Виктор Карагьозов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети