Жителите на село Джерман готвят блокада на Е-79 или АМ "Струма" заради депото

DenNews.bg
25.01.2019
размер на текста:

 Жителите на село Джерман отново ще блокират главен път Е-79, а възможно е и АМ "Струма", заради предстоящото изграждане на регионалното депо за преработка на битови отпадъци в землището им. Това обяви на днешната сесия председателят на Инициативния комитет Борислав Тасков преди приемането на докладната, с която да бъде относно издаване на Запис на заповед от Община Дупница в полза на МОСВ за обезпечаваща авансово плащане по договор № №BG16M1OP002-2.002-0008-С01 от 18.12.2018 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализирането на съвместния проект на Общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня за изграждане на инсталации за компостиране и предварително третиране на битови отпадъци. 

За пореден път Тасков призова съветниците да не пренебрегват собствената си съвест и да не приемат това предложение и за пореден път изложи доводите си, както и доказателства защо не трябва да се изгражда депо точно на това място. И обяви, че на предстоящия протест ще покани омбудсманът Мая Манолова, вицепрезидента Илиана Йотова, депутатът от БСП Иван Ибришимов, които и досега са ги подкрепяли в каузата против изграждането на депото. Тасков обяви, че ще изпрати и покана до премиера Бойко Борисов, за да се запознае и той с това, "което вършат неговите хора в Дупница и каква мина му залагат". 

Помогнете на господин кмета, направете едно доброза живущите в община Дупница. Вие сте се заклели да служите вярна на съгражданите си, а не на кмета!, Призова от микрофона в залата за заседания на днешната сесия Борислов Тасков. След което напусна заедно с още няколко хора от сдружението "Бъдеще за Джерман".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети