Рецидивистка се връща в затвора за грабеж и насилие над дядо от Голем Върбовник

DenNews.bg
21.01.2019
размер на текста:

Многократно осъждана за кражби и измами 49-годишна жена се връща в затвора за грабеж, извършен в дома на възрастен мъж в бобовдолското село Голем Върбовник.
Районен съд-Дупница призна подсъдимата за виновна за това, че на 11 юли 2017 г. отнела всички пари, 700 лв., на възрастен мъж, като нахлула в дома му, ударила го с юмрук в гърдите, а след това му нанесла удар с дървен стол по главата. Припомняме, че крадлата успяла да похарчи почти цялата открадната сума за броени часове-при ареста й полицаите откриха у нея само 30 лв.


Наложената й присъда е лишаване от свобода за срок от 4 години при първоначален общ режим


В.П.С., която е от Сандански, трябва да заплати на пострадалия 700 лв., представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието - 11.07.2017 година до окончателното изплащане.
Освен това подсъдимата трябва да заплати на пострадалия още 1000 лв. обезщетение за причинените му неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки и страдания в резултат на престъплението, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието до окончателното изплащане.
Съдът отхвърли предявения от възрастния мъж граждански иск за 10 000 лева, като го счете за неоснователен.
Подсъдимата трябва да заплати и над 350 лв. разноски по делото и такси.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети