Нов трансферен удар за Марек Юнион-Ивкони

DenNews.bg
16.01.2019
размер на текста:

Два силни трансфера направи ръководството на Марек Юнион-Ивкони в последните часове. За втория дял от първенството в Суперлигата дупничани се подсилиха с разпределителя Чоно Пенчев и диагонала Петър Христосков. Пристигането на Пенчев може да се окачестви като трансферен удар, след като той е играл в европейски грандове като италианския Модена и полския Ченстохова, както и в гръцкия Ираклис. Чоно Пенчев е брат близнак на национала Розалин Пенчев, а най-големият брат в семейството е друг национален състезател на България – Николай Пенчев. Петър Христосков пък за последно игра в Добруджа. Двете нови попълнения в Марек са продукт на юношеската школа на пловдивския Виктория Волей.

Все още не е ясно дали Марек Юнион-Ивкони ще се раздели с някой от сегашните си разпределители Стилян Асенов и Стефан Георгиев.

Припомняме, че през миналата седмица дупничани трансферираха угандиеца Катбарт Малинга в турския Афийон, както и Станислав Величков в Дунав. Картотекиран бе друг африканец – Иван Боб Онгом.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети