Симеон и Дея от Марек 76 продължават напред в "Млад Олимпиец"

DenNews.bg
30.09.2018
размер на текста:

Най-малките състезатели на дупнишкия клуб по тенис на маса Марек 76 се представиха силно в първата фаза от НТ "Млад Олимпиец" за деца до 12 години. В конкуренцията на 70 участници на състезанието в Момчилград в крайното класиране Симеон Стоичков стана 6-ти, а Дея Милтанова 8-ма и преминанават в следващата фаза.
В груповата фаза без да допуснат загуба двамата се класираха в основната схема. За влизане в осмицата на турнира спечелиха категорично своите срещи и така успяха да се класират за следващата фаза, която ще се проведе в началото на следващата година. Право на участие имат класиралите се до 14-то място, а останалите до 22-ро ще играят квалификации. Във втората фаза на турнира ще вземат участие първите 16 от Северна и Южна България.
"Доволен съм от показаната игра и от резултатите на децата, защото от тази година Симеон Стоичков и Дея Милтанова ще се състезават в по-горна възрастова група. Милтанова бе и единствената представителка при момичетата от Дупница и нейно първо участие на този турнир. След доброто представяне на Републиканското първенство при 10-годишните, където Стоичков стана вицешампион, а Милтанова 5-та на България, успяха да се включат успешно в новият сезон. Целта е да се достигне до финалния етап, където ще се срещнат най-добрите състезатели от цяла България", коментира треньорът на Марек 76 Иван Иванов.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети