25 години затвор получи удушвачът на 7-годишната Дамла

DenNews.bg
03.09.2018
размер на текста:

 Днес, 3 септември 2018 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Кърджали е осъден 25-годишния М.Х. за умишлено убийство - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 8 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс и за това, че влязъл в чуждо жилище нощем и чрез използване на специално техническо средство - ключ - престъпление по чл. 170, ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

От събраните доказателства е установено, че на 17.12.22017 г., в гр. Мадан, подсъдимият М.Х. влязъл през нощта в жилище, ползвано от С.М. и Г.М. и умъртвил чрез задушаване 7-годишната си братовчедка Д.М., за да прикрие противоправното влизане в чуждото жилище. Смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за пострадалата.

Окръжен съд-Кърджали, след като призна за виновен подсъдимия М.Х. в извършването на престъпленията, за които е предаден на съд и наложи отделно наказание за всяко от тях, определи едно общо наказание за изтърпяване „лишаване от свобода“ за срок от 22 години, което увеличи с една година на основание чл. 24 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият следва да изтърпи наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от 23 години при първоначален „строг“ режим.

Производството пред Окръжен съд-Кърджали протече по реда на съкратеното съдено следствие, като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Присъдата подлежи на протест или обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети