Разследват кражбата на сървър от редакцията на дупнишки вестник

DenNews.bg
28.09.2018
размер на текста:

Полицията разследва кражбата на сървър от редакцията на вестник „Вяра“ в Дупница. Разследващите работят по жалба на издателя-фирма „АВС КО“, след като посегателството е установено от служители-изчезнал е сървър за компютрите, който поддържа не само архива на медията, но и е нужен за целия технологичен процес по подготовката на броевете и обслужването на онлайн платформата на изданието.
В офиса на вестника вчера е извършен полицейски оглед, като на място е бил и началникът на РУ Дупница Борислав Динев. Установено е, че проникването в редакцията е осъществено с подбран или подправен ключ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Освен че медията е станала обект на физическата кражба на сървър от редакцията, срещу интернет сайта е извършен опит за „криминалното му присвояване“.
В последните седмици екипът на вестника не е имал достъп до интернет сайта си, а контролът е върнат вчера привечер. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на в. „Вяра“: „С удоволствие ви съобщаваме, че считано от 27 септември, четвъртък, сайтът и печатното издание отново са под контрол на дългогодишния си издател – „АBС КО”, след неуспешен опит за криминалното им присвояване“.
В началото на месец септември от поста си главен редактор е освободена Лидия Павлова, която изпълняваше длъжността в последните години. От редакционното каре на вестника става ясно, че временно изпълняващ длъжността главен редактор е дългогодишният редактор на в. „Вяра“ Силвия Борисова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети