Борисов чака от Ню Йорк резултати от разследването на побоя над журналиста Димитър Върбанов

DenNews.bg
27.09.2018
размер на текста:

 Премиерът Бойко Борисов е разпоредил разследване и наказания за нападението на репортера и е поискал спешно да му се докладва. Той коментира инцидента от Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента, съобщава БНТ.

"Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния", обясни Борисов.

Вчера трима души нападнаха и биха репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, докато прави разследване.

Служители на склад и шефът им посегнали на екип на телевизията пред очите на полицията. Репортерът Димитър Върбанов и екипът му присъствали на внезапна проверка на стопанските полицаи.

По информация на БНТ, Върбанов е в адекватно състояния, въпреки че е пребит тежко. Разследване на репортера започва през юни, когато става ясно, че в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети