Огнеборец пострада при гасене на пожар в Мурсалево

DenNews.bg
25.09.2018
размер на текста:

19 пожара са гасени в Кюстендилска област през почивните дни, 3 от тях са нанесли щети. Повечето от пожарите са причинени поради небрежност, един е причинен от късо съединение –изгорял е двигателен отсек на лек автомобил „Рено“ в Дупница.
Паянтова постройка и 4 пчелни кошера са унищожени при пожар в землището на Дупница вчера. Огънят се е развил на 20 дка сухи треви и храсти, няма пострадали хора.
При пожара в землището на с. Мурсалево, който се е развил върху площ от 50 000 кв.м сухи треви, е изгоряла селскостопанска постройка, 6 бали фураж и 2 куб. м дърва за огрев. Пострадал е 40-годишен пожарникар – с травма на единия крак е, оказана му е помощ от ЦСМП – Кюстендил.

5 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН за отстраняване на опасно надвиснали дървета и предмети поради силния вятър. Няма пострадали хора.

Служители на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали вчера помощ за изваждането на 3 деца от кабина на асансьор в кв. „Запад“ в града. Децата са невредими. Причина за засядането на асансьора е техническа неизправност.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети