Уволнение и наказания не Летище София заради допуснати без проверка пътници

DenNews.bg
13.09.2018
размер на текста:

Уволнен е служител от Дирекция "Сигурност" на Летище София заради допуснатите без проверка пътници от Ливан, съобщиха от пресцентъра на летището. Супервайзъри и началници на отдели са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност.
Мерките са взети след направената проверка по случая от 3 септември, за който се разбра едва вчера.
След като информацията беше разпространена неофициално от медии, от ръководството на летището признаха за пропуска - било допуснато смесване на пътниците от "трета страна" с вече проверени такива. Така ливанците влезли без багажът им да бъде инспектиран. Те са били около 40 души и са кацнали със самолет на авиокомпания "България ер" от Бейрут. Не е ясно дали всички са били ливанци, но от аерогарата увериха, че властите са били информирани веднага и са взети мерки за гарантиране на сигурността.
Още вчера от Гранична полиция заявиха, че при транзитни пътници отговорността е изцяло на летището.
"Гранична полиция не е допуснала грешка при проверката на пътниците от Ливан, отговорността е на летището", коментира днес и вътрешният министър в оставка Валентин Радев в парламента.
Той уточни, че все пак предстои да бъде направена проверка по случая.
Депутатът от БСП Георги Свиленски настоя транспортният министър в оставка Ивайло Московски да се яви в пленарната зала и да обясни защо е допуснат такъв пропуск, но мнозинството отхвърли предложението му.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети