Благотворителната разпродажба събра 800 лв. за лечението на Илия Близнаков

DenNews.bg
13.09.2018
размер на текста:

800 лв. бяха събрани на благотворителната разпродажба в подкрепа на бившия директор на ОУ „Св. Климент Охридски“ и началник на отдел „Образование“ в Община Дупница Илия Близнаков.
Едва десетина души откликнаха на поканата на организатора на събитието, общественикът Николай Табаков. На фона на това той определи вчерашната кампания в Дома на техниката като успешна. В кутията за дарения са събрани 210 лв., а останалите средства идват от продажбата на четири картини и една от лампите на самия Табаков. Радостното е, че кампанията в помощ на Илия Близнаков трогна децата-ученици от школото поставиха в кутията събрани от тях средства.
В помощ на Близнаков свои картини предоставиха за продажба Драган Милев-Дари, Петя Константинова, Ваня Стефанова, Клементина Манчева и др. Нилокай Табаков предостави няколко от своите лампи от тел и хартия, Елена Кацарска – огърлица от плетиво, а директорът на Историческия музей Анелия Геренска предостави снимки на стара Дупница.
На благотворителната разпродажба дойдоха съпругата на Илия Близнаков Десислава и синът им Антоний.
Както писахме, от шест месеца здравословното състояние на Илия Близнаков е влошено, но лекарите не могат да установят диагноза и да се започне лечение.
„Освен събраните вчера 800 лв. има и постъпили по банковата сметка средства и към момента те са достатъчни за покриване на най-належащите нужди и предстоящи изследвания, затова ще отложим планирания в София благотворителен концерт“, обясни Табаков, но остава в готовност кампанията да бъде подновена при нужда от още средства.

Както писахме, футболистите на Марек се включиха в кампанията в подкрепа на Илия Близнаков, като дариха премиите си от мача с Беласица. 500 лева дари и старши треньорът на отбора Цветан Видински.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети