Талибаните удариха полицейски части с координирани атаки в Афганистан

DenNews.bg
08.08.2018
размер на текста:

Най-малко 18 полицаи са убити в две провинции на Афганистан южно от столицата Кабул.
Най-малко 14 от тях, включително двама местни полицаи, бяха убити в долината Киагх в провинция Газни след като талибаните нападнаха няколко контролни пункта. Атаката предизвика пожар, чието потушаване продължи над два часа, каза Насир Ахмад Факири, член на провинциалния съвет. Насир и друг член на съвета потвърдиха, че също е имало и ранени полицаи, но не назова техния брой.
От съседната провинция Логар дойдоха противоречиви сведения за смъртта на най-малко четирима полицаи в района на Азра. Членът на провинциалния съвет Хасибула Станакзай каза през ДПА, че въздушен удар по погрешка е поразил полицаи, докато са отбивали офанзива на талибаните срещу районния център.
Станакзай каза, че близо 300 талибани са осъществили координирана атака срещу районния център от различни посоки. Подкрепления от силите за сигурност и въздушни удари са успели да отблъснат талибаните, каза той, въпреки че боевете са продължили в покрайнините на града.
Шамшад Ларави, говорител на управителя на провинция Логар обаче отрече да е имало нападение на талибаните. Той заяви, че е имало широкообхватна офанзива на афганистанските сили за сигурност, която е срещнала отпор от талибаните. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети