Освободиха двама политици, арестувани в акцията срещу Очите

DenNews.bg
06.08.2018
размер на текста:

Съдът освободи двама политици, арестувани при специализираната полицейска операция за разбиване на свързаната с Димитър Желязков-Митьо Очите престъпна група.
Срещу общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун не са повдигнати обвинения за участие в престъпната група, съобщи bTV.
Те и другите четирима са освободени от ареста на бургаската полиция.
Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече е образувано ново разследване - за лично укривателство. Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то е от компетентността на Районната прокуратура в Бургас. Тя трябва да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат обвинени, допълва телевизията.
Припомняме, зам.-председателят на бургаския общинския съвет Бенчо Бенчев, известен със скъпия си "Ролс Ройс", бе задържан с Димитър Желязков - Митьо очите в Истанбул. Бенчев е председател на групата на БСП в общинския съвет.
От миналата година Бенчев е съдружник в "Аркус сигурност" - охранителната фирма на Желязков - Митьо Очите.
Заместникът на главния прокурор Иван Гешев заяви, че Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение от спецпрокуратурата. Бенчев ще отговаря за укривателство и за пране на пари.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети