Мигрантите не искат да остават в България: Бягащите от страната са повече от влизащите

DenNews.bg
06.08.2018
размер на текста:

Повече мигранти напускат България, отколкото влизат в страната. Това показват данните на МВР. В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че България е единствената неуязвима от мигранти държава.
Справка в бежанската статистика, водена от вътрешното министерство показва, че в двата летни месеца полицията е задържала 88 души на изход на държавната граница. За същия период арестуваните на вход са 52. С лек превес са заловените на граничните пунктове в сравнение с тези, хванати на зелена граница.
В последните седмици най-малко сирийци са искали да преминат българските граници. Най-много са иракчаните и афганистанците. Забелязва се тенденция, че тази година повечето мигранти са излизали от страната през българско-румънската граница за сметка на тази със Сърбия. В края на юли центровете на Държавната агенция за бежанци са пълни на 11%, а тези на дирекция "Миграция" към МВР - 42%.
В събота Борисов инспектира състоянието на оградата и охраната по българско-турската граница и след като се похвали, че в страната няма мигранти, защото е добре пазена.
Данните на МВР от последните седмици обаче по-скоро показват, че самите мигранти не искат да остават в страната.
Премиерът иначе изтъкна още, че над 2500 души са върнати по страни на произход за близо година. А от днес по границата ще бъдат командировани още 40 полицаи, както и допълнително 50 души от специалните сили. Борисов обеща закупуване на 70 нови автомобила. Източник: dnevnik.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети