Митьо Очите е арестуван в Турция

DenNews.bg
04.08.2018
размер на текста:

Димитър Желязков – Митьо Очите е бил задържан в Истанбул при съвместна операция на българските и турските власти, съобщи bTV. В следващите часове предстои България да изпрати до турския съд искане за екстрадицията.
Арестът е станал около 3 ч. тази нощ в хотел в Истанбул, съобщиха от специализираната прокуратура, откъдето допълниха, че той е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.
Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол.
Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.
При мащабна полицейска операция по-рано тази седмица в Бургас бяха арестувани 19 души, считани за приближени на Митьо Очите.
Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици с голямо влияние в цялата страна.
От специализираната прокуратура разкриха, че работят по случая вече две години. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в цялата страна. Разполагали са и с оръжия.
Освен Митьо Очите, сред издирваните е и общинският съветник втори мандат в Несебър Пейо Янков, чиято фамилия е позната отдавна. Баща му – Димитър Янков, който също е бил общински съветник, беше разстрелян в Несебър. За фамилията се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и ресторанти в Слънчев бряг и района.
Според показанията на свидетелите престъпната група е действала в последните осем години.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети