Задържаха лодка с 2 тона кокаин край Коста Рика

DenNews.bg
03.08.2018
размер на текста:

 Два тона кокаин са задържани при операция на властите в Коста Рика, като това е една от най-големите конфискации на наркотици в океана.
Операцията в Тихия океан е след получен сигнал от бреговата охрана на САЩ.
Наркотикът е превозван с четиримоторна лодка, каквито често се използват от трафиканти на наркотици, тъй като те са трудни за откриване от радарите.
Брегова охрана на Коста Рика и службата за контрол на наркотиците коментира, че са арестувани трима колумбийци. "Съвместната работа между властите на Съединените щати и националната полиция дава добри резултати в борбата срещу международния трафик на наркотици, което ни позволи да конфискуваме повече от 17 тона наркотици тази година", коментира вътрешният министър на страната Мишел Сото.
В рамките на операциите са иззети 6,7 тона наркотици през последните 10 дни, а колумбийската полиция залови 12 тона кокаин през ноември.
Със стратегическото си местоположение, между Тихия океан и Карибско море, Колумбия продължава да бъде един от най-големите производители на кокаин в световен мащаб, генерирайки около 910 тона годишно, независимо от усилията на правителството, според данни на Администрацията по наркотични вещества в САЩ. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети