Два влака пометоха едновременно на жп прелез кола, шофьорът загина на място

DenNews.bg
28.08.2018
размер на текста:

 В 17 и 10 часа, на прелез в междугарието Калояновец - Михайлово, при опит за преминаване при спуснати бариери, лек автомобил е ударен последователно от преминаващите в момента бърз влак 8612, пътуващ по направление Бургас - София, и пътнически влак 80114 от Стара Загора за Пловдив, съобщава НКЖИ.

Водачът на автомобила е загинал. Преустановено е движението на влаковете в участъка. Превантивно е изключено и напрежението в контактната мрежа.

В момента на мястото се извършват следствени действия. Очаква се до 1 час движението да бъде възстановено.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети