Разследването за автобусната катастрофа, взела 17 жертви, дойде в Дупница

DenNews.bg
28.08.2018
размер на текста:

Жандармерия и полиция влязоха в базата и офиса на дупнишката фирма „Мегаинвест Холд“ във връзка с разследването на тежката автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.
„Мегаинвест Холд” е част от консорциума ДЗЗД „Трейс Своге“, ремонтирал трасето Мездра – Нови Искър.
Вчера разследващи и жандармерия влязоха и в „Трейс груп”, като изнесоха документация при пълното съдействие на фирмата, ремонтирала пътя край Своге.
„Мегаинвест Холд” е част от обединението “Трейс Своге” ДЗЗД с 40 процента, а водещ участник е "Трейс Груп" АД. Компанията е 100 процента собственост на дружеството "Мегаинвест" ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, явяващ се и управител на двете фирми.
Основната дейност на дружеството "Мегаинвест-Холд" ЕООД, регистрирано в Дупница, е "строителство на самолетни писти и пътища, съобщават от Антикорупционния фонд.
При първоначалното регистриране през 2008 година фирмата е с името "Пътно поддържане - Дупница".
От Антикорупционния фонд допълват и друго - че от извършена проверка в съдебните регистри става ясно, че преди време работници на фирмата на Цветанов са свидетелствали по дело за обезщетение, заведено заради пътен инцидент по време на ремонта на друг участък от същия път, със същите изпълнители - ДЗЗД "Трейс Своге" и двете съставляващи обединението фирми. Делото се води пред Плевенския районен съд. Служителите на “Мегаинвест-холд” ЕООД са свидетелствали именно като извършители на асфалтополагането през 2012 година.
Въпросното дело за пътен инцидент обаче завършва с отхвърляне на жалбата срещу Агенция "Пътна инфраструктура" и изпълнителите на ремонта на пътя, става ясно от решението на Плевенския окръжен съд.

Цветан Цветанов има няколко активни фирми със строителна дейност и общо спечелени обществени поръчки за над 130 000 000 лева, твърдят още от Антикорупционния фонд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети