82 000 шофьори от ужилените от „Олимпик“ не са сключили нови застраховки

DenNews.bg
24.08.2018
размер на текста:

82 000 шофьори, чиито задължителна Гражданска отговорност изгоря заради фалита на кипърската компания „Олимпик“ не са сключили договор с друго дружество и КАТ вече ги дебне за налагане на глоби и отнемане на шофьорските книжки.
Припомняме, че засегнатите от фалита на „Олимпик“ са 200 000 български шофьори. 120 000 от тях вече са платили Гражданска отговорност към друго застрахователно дружество, показва справка на Гаранционния фонд от вчера следобед.
Припомняме, че първоначално МВР даде гратисен период за засегнатите шофьори без да посочи предварително колко дни ще е той. Гратисният период бе преустановен в сряда, 22 август, което означава, че


всеки клиент на „Олимпик“, който бъде заловен на пътя без подновена Гражданска отговорност ще се раздели с шофьорската си книжка и автомобил си-докато не сключи валидна полица. Въпреки че нямат вина за ситуацията, шофьорите ще плащат и глоба от 250 лв.
Освен глобите от КАТ, хилядите шофьори с невалидни полици са изправени и пред друг риск – при инцидент на пътя ще им се наложи да покрият всички щети.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети