Земетресение от 7,3 по Рихтер разтърси Венецуела

DenNews
22.08.2018
размер на текста:

Силно земетресение с магнитут 7,3 по Рихтер разтърси североизточното крайбрежие на Венецуела, съобщи Геофизическият институт на САЩ, цитиран от Ройтерс. Венецуелският сеизмологичен център оценява силата на земетресението като 6,3.
Властите съобщиха, че няма данни за жертви.
Трусът е бил близо до бедни рибарски селища, затова няма големи разрушения на сгради, но е бил усетен дори в столицата Каракас, където е разлюляло сгради, както в колумбийската столица Богота и части от Тринидад. Съобщава се също, че горните етажи на изоставен недовършен небостъргач, известен като Кулата на Давид, са разместени от земетресението.
В Каракас сгради бяха евакуирани като предпазна мярка, а проправителствена демонстрация в подкрепа на спорната икономическа реформа в страната бе прекъсната.
Това е най-силното земетресение във Венецуела от 1900 г. според Геофизическият институт на САЩ. Изглежда обаче то е нанесло ограничени щети.
Според източници на Ройтерс от държавната петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) рафинериите и петролните находища работят нормално.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети