Борисов уволни свой пиар, ударил журналистка

DenNews
21.08.2018
размер на текста:

Пиар от правителствената информационна служба е уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Причина за отстраняването на Любомир Методиев е, че той удари журналистката Елена Крумова по време на посещението на премиера на могилата „Мал тепе“ край село Маноле в събота, 18 август. Методиев удари ръката на пловдивската журналистка Елена Крумова, когато тя опитва да направи снимка на могилата.
Методиев се извини на личната си страница във Фейсбук, но това не е достатъчно да оправдае и извини поведението му.
По-рано днес от Асоциацията на европейските журналисти-България излязоха с позиция и поискаха незабавното уволнение на пиара.
"Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев чрез профила му в социална мрежа, в което той твърди, че действието е било неволно и “микрофонът отхвръкнал от ръката му”. Тази версия противоречи на свидетелствата на множество журналисти от други медии. Колегите на Крумова, присъствали на място, са били толкова възмутени от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това едва ли щеше да се случи при неволно деяние. Извинението на Методиев е дошло едва след забележката, отправена му от премиера", се казва в позицията на АЕЖ.

„Правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“. Този коментар е добавен от името на пресслужбата на Министерски съвет в официалното съобщение за уволнението на Методиев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети