Бургас под полицейска блокада, ловят хора на Очите

DenNews.bg
02.08.2018
размер на текста:

Входовете и изходите на Бургас са блокирани заради специализирана акция на прокуратурата срещу група, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите.
По информация от източници от МВР задържани са около 15 души от обкръжението на Очите. Засега той не е арестуван. Предполага се, че е в чужбина.
От пресцентъра на държавното обвинение съобщиха, че Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП са задържали организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. Тя е с ръководител и участници известни лица от криминалния контингент. В момента в Бургас и областта се провеждат действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на място е заместникът му Иван Гешев за оказване на методическа помощ и координация, се казва още в съобщението.
По неофициална информация ролята на Очите била конспиративна, не общувал директно с подчинените си. Преди години той изтърпя присъда за наркотици.
Митьо Очите оцеля преди 2 години след стрелба в заведението "4 Yuo", като обвинени за това бяха хора на врага му - Божидар Кузманов - Божо Кравата. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети