Дъновистите посрещат своята духовна Нова година с паневритмия на Рилските езера

DenNews.bg
19.08.2018
размер на текста:

По традиция от днес хиляди дъновисти от България и цял свят се събират в района на Седемте рилски езера, за да посрещнат своята Слънчева Нова година утре.
Очаква се в Рила планина да пристигнат последователи на Петър Дънов от цяла Европа, САЩ и Канада, тази година име и последователи от Индия.  По време на събитието, както винаги ще се четат духовни беседи, ще се пеят химни и песни и ще се произнасят молитви. Един от най-впечатляващите моменти е танца паневритмия, който се изпълнява по традиция на езерото Бъбрека.
Наричан от последователите си Учителя или Беинса Дуно, Дънов е основал религиозното-философско учение, което се самоопределя като "езотерично християнство" и окултизъм. Дъновистите вярват, че изгревът на Молитвения хълм в Рила на 19-ти август има магическа сила и че посрещането му високо в планината зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца. С всяка изминала година участниците в "Лятната духовна школа", както я наричат дъновистите, привлича все повече участници от страната и чужбина.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети