Днес си имаме извинение за леността, Световният ден на мързела е

DenNews.bg
10.08.2018
размер на текста:

Днес имаме добро извинение за леността, Световният ден на мързела е. Предполага се, че отбелязването му датира от около век назад, но не се знае кога точно-сигурно основоположниците на празника са пропуснали да запишат датата… от мързел.
Девизът на празнуващите днес е: "Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо."

Мързелът е сочен за порок, а за Църквата той е един от смъртните грехове. Но да не забравяме, че мързелът често пъти е движеща сила на прогреса, за което има редица доказателства – все пак как са измислени дистанционното, пералнята, асансьора, ескалаторите-все от хора, стремили се да си спестят излишно натоварване.
„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.
Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се излегнали на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.
10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година, отбелязва БГНЕС.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети