Университетът в Перник обяви преференциален прием и намалени такси за кандидат-студенти от Кюстендилска област

DenNews.bg
09.07.2018
размер на текста:

Преференциален прием и намалени семестриални такси за студенти от Кюстендилска и други области обяви Европейския политехнически университет в Перник. Решението е на новия собственик – университетът Пегасо-Неапол.
Преференциалният прием на ограничен брой студенти на конкурентен прием е за бакалавърските степени Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство:
-36 студента от Перник и област Перник без заплащане на семестриални такси;
-36 студента от областите София, Кюстендил, Благоевград, Враца, Видин и Монтана със заплащане на 25% от семестриалната такса в размер на 375 лв.;
36 студента от София-град със заплащане на 50% от семестриалната такса в размер на 750 лв.

За студентите, които не са от Перник, се осигурява общежитие.

За всички бакалавърски специалности в ЕПУ се кандидатства с матура по математика или физика или български език и литература и среден успех от дипломата.
Балът се образува от удвоената оценка от матурата по математика или физика или БЕЛ и средния успех от дипломата за средно образование.
Кандидат-студентите могат да участват в класирането и с оценката от положен конкурсен изпит по математика или физика в други висши учебни заведения.

Кандидат-студентите подават документите си за кандидатстване в Европейския политехнически университет от 16 юли до 30 юли в сградата на ЕПУ на адрес: гр. Перник, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №23 или онлайн на адрес: epu.bg/Bulgaria/application/apply.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети