Охранител е намерен мъртъв в шахта до бившия Партиен дом

DenNews.bg
09.07.2018
размер на текста:

Охранител в сградата на бившия Партиен дом в София е издирван два дни от семейството си, преди да бъде открит мъртъв в шахта на сградата на Народното събрание, която е между президентството и Министерския съвет, съобщи bTV. Основната версия на разследващите е за трудова злополука.
Охранителят Даниел Тасев е 25-годишен. Той от две години работи във фирмата, която пази преустройването на бившия Партиен дом. Тръгнал е за нощна смяна в петък следобед. Оттогава близките му нямат контакт с него. Те са подали сигнал в полицията денонощие след изчезването.
След подаването на сигнала в полицията, от охранителната фирма им се обажда жена, която заявява, че от Пето районно са ги уведомили, че младият мъж е паднал в шахта и е починал.
Починалият охранител е бил един от най-добрите служители на фирмата, по думите на ръководителя на компанията, който е зет на зам.-министър Султанка Петрова. Във фаталната нощ по неизяснени причини младият мъж е напуснал поста си, за да говори със служител на НСО.
Шахтата, в която е намерено тялото му, е извън обсега на камерите.
От МВР работят по хипотезата за трудова злополука, но близките са притеснени и настояват да знаят истината.
Роднините не знаят дали охранителят сам е паднал в дупката. "Дали някой го бутнал и точно как е станало, това много ме интересува и ще се боря", каза дядото на починалия Даниел - Дамян Еленков.
Във фирмата, наета за охрана на строежа в бившия Партиен дом, преди години съдружник е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт. Пред медията Петрова заявява, че сега в компанията управител е нейният съпруг Петю Петров.

За инцидента Петрова заяви, че охранителят е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на сградата. "Може би, когато се е прибирал към помещението да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като подкрепа не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо", заяви Султанка Петрова относно информацията, че жена от името на фирмата е предложила пари на семейството.
По информация на главния секретар на парламента Стефана Караславова охраната на обекта е наета от строителната фирма, която прави преустройството на новата заседателна зала.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети