Живеещи в квартал на Кочериново всеки ден нарушават Закона за движение по пътищата без вина

DenNews.bg
06.07.2018
размер на текста:

Жители на Кочериново са принудени да нарушават Закона за движение по пътищата всеки път когато се прибират или излизат от кв. „Левски“.
Кв. „Левски“, известен повече със старото си име Шарков чифлик, е отделен от град Кочериново и се намира отстрани на главен път-Е79, което е в основата на редица проблеми в „откъснатия квартал“, както местните сами наричат махалата си.

Сега около 100-те живеещи в откъснатия квартал алармират, че всеки ден те нарушават правилата за движение, тъй като трябва да преминат през непресечена линия, да направят ляв завой и да влязат в населеното място, ако идват от Благоевград. Същото нарушение трябва да направят и при излизане, ако продължават към Дупница. Полицаите ги дебнат и им пишат актове.
Хората искат да се направи прекъсната линия, за да може да се излиза нормално на пътя. При тази непрекъсната линия трябва да се отиде до кръговото, което е на 2 км, обясняват местните жители и допълват, че реално погледнато това е град без вход.

От Областното пътно управление в Кюстендил обясниха, че действително главен път Е-79 минава през Кочериново и тъй като основно транспортните потоци за Гърция минават по този път е било наложително осовата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната.
„Беше наложително при изготвяне на проекта, осевата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната с цел забрана изпреварването, от гледна точка безопасност на движение”, обясни инж. Боян Илиев от ОПУ-Кюстендил пред bTV.
След изграждането на магистрала „Струма” трафикът по Е-79 е намалял и на този етап би било възможно да се разгледат отново условията на безопасност в урбанизираната територия и да се даде възможност тази непрекъсната линия да стане прекъсната в определени зони, но инициативата трябва да е на общината.
Хората казаха, че не са уведомили в общината за това положение, но очакват кметът да вземе отношение.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети