Българка е пострадала в пожарите в Атина

DenNews.bg
24.07.2018
размер на текста:

По информация на българското посолство в Атина българска гражданка е пострадала вследствие на пожарите в района на гръцката столица. Тя е с изгаряния, настанена е в болница, без опасност за живота. Това съобщиха от Министерството на външните работи.
Дипломатическата мисия е в контакт с близки на жената и е в готовност да окаже необходимото съдействие.


Големи пожари избухнаха в района на Кинета, Атика, в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, района на Пендели, Атина и в района на Рафина, Атика. Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина.

Към 11.00 часа по-голямата част от огнищата на пожарите са овладени. На място остават екипи на пожарната служба, които продължават да работят за справяне с последствията и локализиране на вторичните огнища.
Движението по пътния участък Атина – Коринт се възстановява постепенно.
Затворена за движение остава част от националния път на Ханя - Ретимно, о. Крит.


До този момент гръцките власти съобщават за над 50 загинали, 156 ранени, от които 11 в тежко състояние. Пострадали са 16 деца. Опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.


На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях.


Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност.


В случай на необходимост българи могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети