Кризисен щаб е сформиран в българското посолство в Атина

DenNews.bg
24.07.2018
размер на текста:

Към посолството ни в Атина е сформиран кризисен щаб заради бушуващите в Гърция пожари, засега няма сигнали за пострадали българи, съобщиха от МВнР.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е разговарял с временно управляващия българското посолство в гръцката столица Веселин Иванов и е разпоредил да се сформира щаб, който да е на разположение на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция.
Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят съдействие в случай на необходимост: +30 6937 096 220

От министерството уточняват, че към момента няма български граждани, които да са търсили помощ от посолството. Няма и данни за засегнати или бедстващи наши сънародници вследствие на пожарите.

Във връзка с усложнената обстановка министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация и да избягват засегнатите от огнената стихия места. Призоваваме българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти, включително и забраната за движение на превозни средства в определени пътни участъци, за да не бъде затруднявана работата на властите по потушаване на пожарите.
Посолството на Република България в Гърция остава в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети