ОбС отпусна 30 000 лв. на Марек Юнион Ивкони

DenNews.bg
20.07.2018
размер на текста:

30 000 лв. ще получи волейболен клуб Марек Юнион Ивкони, реши днес Общински съвет-Дупница. Двама съветници, Георги Пехливански и Станислав Павлов от БСП, се обявиха против, макар и с различни мотиви.
Пехливански изрази опасения, че няма да има контрол на парите и не е ясно за какво ще бъдат похарчени – „а, ако отидат за дофинансиране на паметника на Барикадите. Кой ще каже къде отиват парите“, попита той.
Лидерът на БСП пък обясни, че поздравява волейболистите и благодари на клуба, че слави името на Дупница, но правилната политика според него е общината да финансира масовия спорт, а не „професионален, напълно частен клуб“.
Друг съветник от БСП, Асен Илиев, не пожела да се изкаже от микрофона, но на няколко пъти се извика от място: „е кои са пък тия успехи, кажете къде са им успехите“.
Дебатите бяха прекратени след изказване на Костадин Костадинов от ОДБ, който посочи, че сумата от 30 000 лв. е нищожна за общината на фона на постигнатото от клуба и е напълно излишно да се дебатира, тъй като това само ще обиди играчите и феновете на спорта – един от малкото останали да радват дупничани и да налагат името на града в отборните спортове.
Докладната бе приета със 17 гласа „за“, два гласа „против“ и 3 гласа „въздържал се“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети