Дупнишките спасители с две акции за ден, оказаха помощ на пострадала и изгубили се туристки

DenNews.bg
02.07.2018
размер на текста:

Дупнишкият спасителен отряд извърши две спасителни акции за ден, като е оказана помощ на три жени- една пострадала и две загубили се туристки.
Първият сигнал е за 41-годишна пострадала жена в района на петото езеро на Седемте рилски езера. Жената е била с тежко счупване на крака, стърчаща кост и отворена рана. Четиримата спасители Кирил Чолаков, Валери Борисов, Антон Пилев и Божидар Джокин се отзовават на подадения сигнал към 13 часа вчера. В 16:30 часа жената е шинирана от тях на място, дадени са и болкоуспокояващи и бързо е свалена към Сапарева баня. Пострадалата е транспортирана в болница за операция.
Докато екипът все още е бил в Сапарева баня е получен сигнал за изгубили се две жени по пътя към връх Фенерка, над село Бистрица.
В издирването се включват и спасителите Мартин Джокин, Стойчо Джиков, Емил Павлов и Златко Огнянов, както и кметът на село Бистрица Кирил Огненски, който познава района отлично.
За щастие туристките са имали в себе си работещи мобилни телефони, взети са GPS координати и местонахождението им е установено. Жените са открити невредими в изключително труден и опасен район. Операцията е приключила успешно към 22 часа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети