Отлагат евтаназията на животни в съседните на Шарково райони, резултатите ще бъдат оповестени по ранина

DenNews.bg
19.07.2018
размер на текста:

 Второ заседание късно вечерта снощи е провел междуведомственият координационен щаб, създаден във връзка с възникнали огнища на особено опасни заразни болести по животните.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Повод за това заседание бяха очакваните и неполучени до края на работния ден резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата, както и промяната в декларираното доверие към действията на координационния щаб от представителите на всички политически сили, участвали в заседанието на председателския съвет.

На заседанието на координационния съвет са били взети следните решения:

Отлагане на планираните действия за днешния ден за евтаназия на доказано заразените животни; Засилване на контрола на движението на хора и преместването на животни и животински продукти от и към зоните с огнища на зараза;

Изчакване на резултати от изследване на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата;

Активна дейност по дезинфекция на 10-километровата зона около заразените зони;

Доставяне от МЗХГ и МВР на допълнително оборудване за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към населените места;

Следващото заседание ще се проведе рано тази сутрин. Резултатите ще бъдат оповестени на брифинг за медиите в сградата на МВР от 08 часа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети