Парламентът във Великобритания отново подкрепи Тереза Мей за Брекзит

DenNews.bg
18.07.2018
размер на текста:

 Долната камара на парламента във Великобритания подкрепи министър-председателя Тереза Мей при гласуването на закон, който е необходим, за да може Великобритания да продължи да води независима търговска политика след напускането на Европейския съюз. Долната камара гласува с 285 гласа "против" срещу 318 гласа "за" приемането на търговското законодателство, съсредоточено върху преобразуването на търговските споразумения между ЕС и трети страни в двустранни сделки с Великобритания.

Предстои техническото законодателство да бъде разгледано в Камарата на лордовете. Същевременно с приемането на законодателството Мей избегна поражение в парламента, което несъмнено щеше да влоши кризата около стратегията на правителството за излизането на Великобритания от ЕС, пише "Ройтерс".

Това е третата подобна близка победа на Тереза Мей в парламента тази седмица. Малката преднина в подкрепа на Мей обаче свидетелства за трудностите, пред които тя е изправена при прокарването на законодателствата, касаещи Брекзит.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети