„Джонсън и Джонсън“ плаща 4,7 млрд. долара на 22 жени, болни от рак заради козметика

DenNews.bg
13.07.2018
размер на текста:

Компанията „Джонсън и Джонсън“ (Johnson & Johnson) ще заплати 4,7 милиарда долара на 22 жени, подали съдебен иск с обвинение, че са заболели от рак, след като са използвали козметични продукти на компанията. Решението е на съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури.
Тъжителките твърдят, че азбест в талк пудра на „Джонсън и Джонсън” е допринесъл за това те да се разболеят.
Процесът продължи шест седмици. Компанията определи присъдата като резултат от несправедливо дело и каза, че ще обжалва. Говорителката на компанията Каръл Гудрич каза, че остава уверен, че продукти на “Джонсън и Джонсън“ не съдържат азбест и не причиняват рак на яйчниците.
По време на делото свидетелстваха медицински експерти. Шест от 22-те тъжителки вече са починали, пет са от щата Мисури, а другите са от щатите Аризона, Ню Йорк, Северна Дакота, Калифорния, Джорджия, Северна и Южна Каролини и Тексас. Обезщетенията на починалите жени ще бъдат изплатени на семействата им.
До момента компанията е съдена от над 9000 жени, твърдящи, че талк пудрата е виновна за това те да се разболеят от рак на яйчниците.
Сумата, която съдът постанови като обезщетение, е шестата в списъка на най-крупните компенсации, присъдени в САЩ заради некачествена продукция. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети