Общински съветници от Дупница видяха отблизо работата на Европейския парламент

DenNews.bg
13.07.2018
размер на текста:

Общински съветници от Дупница бяха на тридневно посещение в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП, с дупнишки корен – Ева Майдел. Съветниците Дилиана Диканска, Димитър Крекманов, Йордан Димитров, Емил Станкев, Юлиан Бараков и Йордан Йорданов, председател на ПГ на ГЕРБ в местния парламент, бяха част от посетителска група от цялата страна. Визитата до Европейския парламент бе по инициатива на председателя на Общинския съвет в Дупница – Емил Гущеров.

По време на посещението българската група се запозна отблизо с ролята и функциите на европейската институция, правомощията и начина на вземане на решения. Бяха коментирани още предизвикателствата пред Европа и важните решения, които предстои да се вземат. Съветниците присъстваха и на презентация на тема: "Представяне на работата и ролята на Европейския парламент в процеса на вземане на решения в ЕС".

В последващата дискусия българският евродепутат Ева Майдел разказа повече за работата си като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и заместник в Комисията по икономически и парични въпроси. "Фокусът на работата ми е насочен към три приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии. За eдин страстен европеец като мен тези теми са решаващи, за да може континентът ни да продължи пътя си на просперитет", обясни Ева Майдел. По думите й, най-ценната валута за просперитета на Европа са квалифицираните граждани. "Именно качественото образование изгражда активни и прогресивни европейци. Te от своя страна са двигателят за икономическото развитие. По-добрата среда за бизнеса ще даде повече възможности за предприемачи на различни нива и ще помогне Европа да стане по-конкурентоспособна и да създава работни места. Същевременно чрез технологиите можем да ускорим тези процеси и да умножим възможностите пред икономиката", обясни още за приоритетите в работата си Ева Майдел.
Дупничани се срещнаха и с еврокомисар Мария Габриел.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети