И трето училище от Дупница спечели проект за обзавеждане с нови шкафчета

DenNews.bg
12.07.2018
размер на текста:

 И трето училище в Дупница спечели проект за оборудване с нови шкафчета. СУ "Паисий Хилендарски" също е в списъка на МОН на одобрените за национално финансиране програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. Както вече писахме, още две училища от Дупница влизат в списъка с оше 600 държавни и общински училища в цялата страна- ОУ "Евлоги Георгиев" и ОУ Неофит "Рилски"

Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН). Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са в размер на 2 894 068 лв. Списъкът на класираните е публикуван на официалната страница на МОН.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети