Вътрешният министър посети Дупница, за да види щетите от наводненията

DenNews.bg
11.07.2018
размер на текста:

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изпълни заръката на премиера Бойко Борисов от сутрешното заседание на правителството и днес посети Дупница, за да види какви са щетите от пороя, и по-специално станалата известна в цялата страна улица Родопи, която се превърна в свлачище. Всъщност, оказа се, че вътрешният министър ще види възстановителните работи, които са към своя край. Радев обяви при пристигането си в Дупница, че колегите му от Кабинета инспектират други райони на страната, засегнати от последните наводнения, за да видят отблизо какви са щетите, нанесени там.

"Разбрах от кмета на Дупница, че улица Родопи е почти готова, това е похвално, най-вече заради факта, че не са чакали едва когато да дойдат пари, обяви пред представителите на медиите Радев и продължи към село Дяково, където по пътя за село Кременик се е образувало свлачище. Радев бе придружен от директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски. Символичен домакин пък му бе шефа на местното РУП в Дупница Борислав Динев, където всъщност стана и официалното посрещане на силовия министър от кмета Методи Чимев е неговия заместник Крум Милев. За визитата пристигна и областният управител Виктор Янев.

Цялата делегация вкупом посети свлачището в село Кременик, който вече е на 2 години и чака от Комисията финансиране. Министър Радев обеща, че ще информира Бойко Борисов за видяното и за мерките, които трябва да бъдат предприети.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети