Борисов разпореди незабавно асфалтиране на разрушенията от пороите в Дупница, а общината всъщност е почти готова

DenNews.bg
11.07.2018
размер на текста:

Започване на асфалтиране на разрушените от пороите улици в Дупница разпореди днес премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

"Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия и Дупница улиците, които ги дават разрушени по телевизията, да възложите на кметовете още днес да почнат да асфалтират", каза Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.
"Фондът след това да ги оправи. Така че хората още днес, утре да може да се прибират по къщите. Намерете начина, по който кметът да възложи и вие веднага да го реализирате", заяви още Борисов.

Всъщност изграждането на стълбите на ул. „Родопи“, които пострадаха най-сериозно от пороите в Дупница, на 16 юни, вече са почти готови.


Припомняме, че на 21 юни кметът Чимев сключи договор с фирма "Руен Холдинг" за цялостен ремонт и възстановяване на стълбите. Сумата по договора е в размер на 53 203,32 лв с ДДС.
Даденият на фирмата срок е 30 дни, а към момента на работниците остава изграждането на още една площадка и стъпалата в началото на стълбището.

 

Сега остава да видим дали наистина министрите на благоустройството и МВР, Николай Нанков и Валентин Радев, ще посетят Дупница, а по-важното – дали разходените средства за аварийния ремонт ще бъдат изплатени от Фонда за подпомагане при бедствия.

 

След думите на премиера Борисов министър Николай Нанков отбеляза, че вчера е била създадена организация да се осигури на фирмите, които поддържат пътищата, над 20 леки и тежки машини за почистване на тинята и калта в засегнатите улици - в горната част на Мизия.
Нанков обясни, че проблем има в горната част на Мизия, не за долната, която беше залята 2014 г. от наводнението, за кални потоци, "дошли от съседните дерета".
Премиерът отговори: "Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги показват по телевизиите, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите. Но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред", подчерта премиерът.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети