Нов Марек 1919 ще играе в 4-та лига

DenNews.bg
09.06.2018
размер на текста:

Отбор с името Марек 1919 ще играе през новия сезон в първенството на Регионална група „Рила“, обяви на пресконференция днес Георги Караколев, който е в ръководството на клуба. Това реално е тимът на Динамо, който през миналата година бе част от 4-та дивизия. От ръководството на клуба водят преговори къде отборът ще играе домакинските си мачове, като вариантите са Сапарева баня и Бобошево. Целта пред тима е първо място в 4-та дивизия и участие на бараж за влизане в Югозападната Трета лига, а бюджетът е в размер на 10 хиляди лева. Георги Караколев поясни, че от тях 1000 лв. са субсидия от Община Дупница, а останалите са от дарения и членски внос. Клубът ще има и детска школа, която ще се самоиздържа. За цялата спортно-техническа част ще отговаря Роман Караколев.


Най-важната цел е обединение на всички футболни хора в Дупница и на дарителите“, обяви Георги Караколев. Той отправи и критики към ръководството на Марек 1915 относно състоянието на школата им, разходването на средства и за това, че не е позволено на Динамо да ползва базата на ст. „Бончук“.
На днешната пресконференция присъстваха и представители на фен клуба, които заявиха, че застават зад Марек 1919. Присъстваха и някои от легендите на Марек.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети