Беглецът Владимир Пелов е убит с три куршума

DenNews.bg
06.06.2018
размер на текста:

Убитият при престрелка в Ботевград мъж снощи е избягалият затворник Владимир Пелов. Информацията бе официално потвърдена на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Георги Григоров и ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.
Пелов е прострелян с три куршума. Един в лицето и два в десния крак.
Сигналът за убийството е подаден на тел. 112 в 23.02 часа. То е извършено на пешеходна алея до канала в района на Историческия музей в града.
По случая е образувано досъдебно производство. Вече е извършен един оглед, един допълнителен оглед, разпитани са седем свидетеля и са назначени експертизи.
"По време на огледа са намерени три оръжия - три пистолета. Един в тревната площ до алеята, един на земята до трупа и един в чантичка, която беше на кръста на Пелов. В периметъра на убийството няма видеокамери. Не е открит мобилен телефон. Проверяват се маршрути, проверява се движението в центъра на града в този часови период", допълни окръжният прокурор на София.
Самоличността на Владимир Пелов е доказана с дактилоскопска експертиза. Около трупа му са намерени 7 гилзи. Сега експертиза ще установява по кое оръжие чии отпечатъци са.

39-годишният Марио Панчев, който е криминално проявен, е с много тежко състояние в "Пирогов" с две огнестрелни рани. Той е на апаратна вентилация и лекарите се борят за живота му. Състоянието му не позволява да бъде разпитан.
Шефът на МВР-София допълни, че по оперативна информация Пелов се е намирал на територията на Ботевград от около месец.
"Всеки сигнал е проверяван. Получавали сме над 10-15 на ден. Основната версия за убийството са неуредени финансови взаимоотношения между Пелов и Панчев. Нямаме оперативни данни за намеса на жена. Били са приятели в миналото и са имали общ бизнес. Сега на Пелов са му трябвали пари - това са възможните версии. Ако знаехме къде се е укривал, щяхме да го заловим", допълни Георги Григоров.
По думите му, Пелов е бил с променена външност - имал е брада и се е движил със суичер с качулка и шапка.
"Външно изглеждаше съвсем различно. Напълно възможно е да са други мотивите за убийството. Но и версията за жена не можем да я изключим", добави говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Източник: dir.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети