Премахнаха ел. стълбове, оказали се насред новоасфалтирани улици в Дупница

DenNews.bg
29.06.2018
размер на текста:

Два електрически стълба се оказаха по средата на кръстовище и улица в Дупница след извършването на ремонт и полагането на асфалт. Единият стълб вече е отстранен, а скоро и другият ще бъде премахнат.
За опасността за шофьорите сигнализира общинският съветник д-р Лорета Николова, която отправи питане до кмета Методи Чимев на днешната сесия на Общински съвет.
Единият стълб с математическа точност е показвал средата на кръстовището между улиците „Средец“ и „Ропотамо“, а другият – на ул. „Велико Търново“ и „Средец“.
Изказаните от д-р Николова притеснения бяха, че стълбовете крият опасност за шофьорите, че те се намират в участък от маршрута на новата автобусна линия №5, която предстои да заработи. Съветникът от Народен съюз попита и за чия сметка ще бъде отстранен проблемът и кой общински служител е приел обекта. Оказа се обаче, че обектът все още не е приключен напълно и не е приет от Община Дупница.


Кметът Чимев обясни, че стълбовете са поставяни през 1960 г., когато инфраструктурата в района е имала съвсем друг вид и проблемът с изникването на стълб насред улица е възникнал именно, след като инфраструктурата е придобила „нормален вид“. Градоначалникът посочи още, че обектът е предварително съгласуван с ЧЕЗ и дружеството е ангажирано с премахването на двата стълба, като общината няма финансов ангажимент за това. Местата на отстранените стълбове пък ще бъдат възстановени от фирмата изпълнител на уличните ремонти.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети