Дупничани имат 14 дни да разчистят тротоарите от складирани материали и боклуци, после ги чакат актове

DenNews.bg
28.06.2018
размер на текста:

Редица нарушения са установени от служители на "Контролното звено" към Община Дупница при проверки в града. От началото на месеца са установени физически лица за разлепване на рекламни материали на нерегламентирани места за извършване на строително – ремонтни дейности. На нарушителите ще бъдат наложени административни санкции по Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Дупница в размер от 50 до 250 лева.
За увреждане на общинско имущество на територията на с. Крайници е наложен фиш с глоба от 50 лв. на нарушител, който се е опитал да отреже дърво на самата улица. Отново след сигнал на граждани, е преустановена кражба на пейки от детска площадка в района на бившата автогара в Дупница. Извършителят на нарушението ще бъде санкциониран отново според наредбата с акт до 250 лева.

Направени са предписания на жители на града за заемане на тротоарни и свободни общински площи с пясък, земни маси, дървен материал и строителни отпадъци. При неспазването им след изтичане на 14-дневния срок ще бъдат наложени административни санкции.
Глоба ще отнесе и жител на село Крайници, който е разорал тротоар и го е превърнал в зеленчукова градина.

Ако забележите опит за кражба, увреждане на общинско имущество или друго противозаконно действие, можете да сигнализирате на телефоните на Община Дупница 0701 5 92 73 - Контролно звено или 0701 5 92 59 и 0879 523 474 - Дежурен (денонощно).

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети