Жельо Бойчев напусна пост в БСП, става бизнесмен

DenNews.bg
28.06.2018
размер на текста:

Депутатът от БСП Жельо Бойчев напуска ръководството на парламентарната група на "БСП за България", а скоро и парламента и политиката изобщо. Причината е лична, а по-точно намерението на Бойчев да се занимава с бизнес. Това съобщи пред журналисти председателят на групата и лидер на БСП Корнелия Нинова след разговор с Бойчев.
"Жельо има намерение да се занимава с бизнес оттук нататък и постъпва изключително почтено, за което го поздравявам, и има и моето, и на колегите уважение", каза Нинова.
„Той е решил да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е качествен и ценен колега, но това е негово решение. Ще ни липсва и съжаляваме, но остава до нас и ще помага с каквото може“, посочи още тя.
"Нямам драма нито с ръководството, нито с колегите в парламентарната група, това са лични решения, свързани с осмисляне на заниманията ми оттук нататък", потвърди и Жельо Бойчев.
„Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави наистина на сто процента, мотивирано, и затова помолих да бъда освободен като заместник-председател на ПГ на "БСП за България", а след това ще видим“, посочи още той и обясни, че прекалено дълго време е в БСП, за да си помисли някой, че няма да бъде ангажиран оттук нататък и да помага на партията. Той остава член на партията.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети