Борисов дава оставка, ако се докаже, че има гръцки остров

DenNews.bg
27.06.2018
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов коментира появилата се информация, че е станал притежател на остров в Гърция, в началото на днешното правителствено заседание. „Няма какво да се прикрие от моята дейност", заяви категорично Борисов във връзка със спрения епизод на "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия, в който е имало материал по повод фалшива новина, че премиерът си е купил остров в Гърция. Сюжетът тръгна от сайт с неясна собственост.
„Умолявам Ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви не ми забърквайте името. (…) Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен”, заяви Борисов на снимащия протоколни кадри оператор на телевизията.
Той коментира темата с острова и преди – на 24 юни в Брюксел. Тогава той беше по-краен: „Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция – просто нещастни, долни лъжци жълти. Мръсници.”.

Реакцията на БСП

„Премиерът Бойко Борисов си е взел цяла България, а дали си е купил остров или архипелаг, трябва да разследват специализираните служби“, коментира депутатът от Елена Йончева.
„Цензура в България има“, каза на брифинг депутатът и бивш журналист Александър Симов. Повод за думите му стана спряното предаване на Милен Цветков по Нова телевизия от понеделник. Предварително обявената тема на предаването бе дали премиерът Бойко Борисов си е купил остров, както писаха гръцки медии.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети