Марио Метушев бе изписан днес от болница и прокуратурата веднага му повдигна обвинение за жестокото убийство на приятел

DenNews.bg
26.06.2018
размер на текста:

Днес Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем бившия футболист Марио Метушев  за убийството на негов приятел, извършено от него по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115 от НК.
На 15.06.2018 г. в гр. Гоце Делчев, на ул. „Кмет Никола Атанасов“, обвиняемият М. умишлено умъртвил К.К. (на 42 години). След инцидента той бил транспортиран в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ, от което е бил изписан днес.
В хода на образуваното досъдебно производство са били разпитани свидетели и събрани писмени доказателства.
С постановление на наблюдаващия прокурор понастоящем обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.
Разследването по случая продължава.

Бившият футболист на редица елитни футболни отбори, сред които Пирин, Черноморец и Берое Марио Метушев уби човек в Гоце Делчев на 15 юни. Той бе опитал да се самоубие след това и бе приет в болница с опасност за живота.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети