Полицейски шеф с условна присъда, шофирал с 3,92 промила алкохол

DenNews.bg
26.06.2018
размер на текста:

Условна присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и забрана за управление на МПС за срок от 1 г. и 9 месеца е наказанието на полицейски шеф, заловен да шофира след употреба на алкохол.
Началник група в сектор "Криминална полиция" в Хасково Орлин Георгиев бе спипан зад волана на личния си автомобил на 19 ноември миналата година, а дрегерът показа 3.39 промила алкохол в кръвта. По-късно назначеното изследване е установило наличие на 3.92 промила.
Наказанието бе наложено от съдия Пламен Георгиев, председател на Районния съд в Хасково. По-рано друг съдебен състав отказа да одобри споразумение с прокуратурата, което предвиждаше също 6 месеца условно.
Съдията обясни в залата, че съдебният процес е проведен като съкратено производство, при което подсъдимият признава вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При такова производство съдът е длъжен да наложи наказание, по-ниско от предвидения минимум в закона. Предвид са взети и добрите характеристични данни на полицая и чистото му съдебно минало.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Хасковския окръжен съд, пише haskovo.net.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети