Скъпият самолетен билет отведе зам.-министър до оставка

DenNews.bg
20.06.2018
размер на текста:

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която е пътувала в командировка до Ню Йорк със самолетен билет за 8300 лв., подаде оставка, която премиерът Бойко Борисов е приел.
Мотивът на Димитрова е "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-ата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк".
Вчера тя обяви, че е сгрешила, че е пътувала с толкова скъп билет, но не съжалява. За скъпата командировка съобщи вестник "Сега", който разкри, че Димитрова е пътувала в бизнес класа с билет, купен в последния момент, за форум, посветен на хората с увреждания. Той се състоя между 12 и 14 юни в Ню Йорк.
По същото време в София течеше скандалът около подаването и оттеглянето на оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков заради протестите на майките на деца с увреждания.
Димитрова подчерта, че участието на ръководената от нея българска делегация и изказването в общите дебати и в двете панелни събития са дали възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на конвенцията. Зам.-министърът потвърди, че поканата за участие е дошла още през март, но не знаеше защо решението за нейното участие заедно с експерт от ведомството е взето в последния момент.
"Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна въобще, като съм видяла цената, но не съжалявам, защото това беше най-големият форум, на който България имаше възможност да се представи, и получи поздравления от всички страни", каза тя.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети